Vepřová žebra Kansas City
Informace o receptu
- Čas na přípravu: 15 minut
- Doba grilování 1 hod 30 minut
- Náročnost: středně obtížné
- Pomůcky: stojan na žebírka Weber, omáčník s mašlovačkou
- Grilovací metoda: nepřímé grilování
- Dodatečné i nformace: marinujte 1 hodinu
Přísady pro 4 osoby
- 1,5 kg vepřových žeber (spareribs)
- Trochu přírodní krystalické soli (pro osolení krátce před grilováním)
- 2 lžíce mleté papriky
- 1 lžíce mletého římského kmínu
- 1 lžíce oregana
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 1/2 lžičky mletého nového koření
- 1 lžička mletého černého pepře
- 4 stroužky česneku, utřené
- 1 lžíce hrubé mořské soli
- 200 g cukru
- 80 ml vývaru (polévky)
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 250 g kečupu
- 1 lžička mletých chilli papriček
- 1 lžíce světlého vinného octa
- 1 lžíce worcestrové omáčky
Příprava
Smíchejte dohromady všechny suroviny na potírací směs a tou potřete žebra. Nechte 1 hodinu marinovat. Smíchejte suroviny na grilovací omáčku, v pánvi ji uveďte do varu a nechte pomalu vařit mírným varem asi 1 hodinu, než omáčka lehce zhoustne. Často míchejte. Žebra osolte, vložte je do stojanu na žebírka Weber a grilujte po dobu 1-1 ½ hodiny nepřímou metodou na středním žáru. 20 minut před koncem grilování potřete žebra grilovací omáčkou. Žebra podávejte se zbytkem omáčky.
Tip: Podávejte s bramborovým salátem s mladou cibulkou a ředkvičkami.