Vepřová žebra Kansas City

GRILOVÁNÍ RECEPTY Vepřová žebra Kansas City

Informace o receptu

  • Čas na přípravu: 15 minut
  • Doba grilování 1 hod 30 minut
  • Náročnost: středně obtížné
  • Pomůcky: stojan na žebírka Weber, omáčník s mašlovačkou
  • Grilovací metoda: nepřímé grilování
  • Dodatečné i nformace: marinujte 1 hodinu

 

Přísady pro 4 osoby

  • 1,5 kg vepřových žeber (spareribs)
  • Trochu přírodní krystalické soli (pro osolení krátce před grilováním)
  • 2 lžíce mleté papriky
  • 1 lžíce mletého římského kmínu
  • 1 lžíce oregana
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1/2 lžičky mletého nového koření
  • 1 lžička mletého černého pepře
  • 4 stroužky česneku, utřené
  • 1 lžíce hrubé mořské soli
  • 200 g cukru
  • 80 ml vývaru (polévky)
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 250 g kečupu
  • 1 lžička mletých chilli papriček
  • 1 lžíce světlého vinného octa
  • 1 lžíce worcestrové omáčky

 

Příprava

Smíchejte dohromady všechny suroviny na potírací směs a tou potřete žebra. Nechte 1 hodinu marinovat. Smíchejte suroviny na grilovací omáčku, v pánvi ji uveďte do varu a nechte pomalu vařit mírným varem asi 1 hodinu, než omáčka lehce zhoustne. Často míchejte. Žebra osolte, vložte je do stojanu na žebírka Weber a grilujte po dobu 1-1 ½ hodiny nepřímou metodou na středním žáru. 20 minut před koncem grilování potřete žebra grilovací omáčkou. Žebra podávejte se zbytkem omáčky.

Tip: Podávejte s bramborovým salátem s mladou cibulkou a ředkvičkami.