Sladké Calzone
Informace receptu
- Čas na přípravu: 25 minut
- Doba grilování: 40 minut
- Náročnost: středně obtížné
- Pomůcky: Pizza kámen
- Grilovací metoda: přímé/nepřímé grilování
Přísady pro 4 osoby
- 50 g nugátu
- 100 g bílé čokolády
- 50 g loupaných vlašských ořechů
- 100 ml smetany
- 2 banány
- 200 g jahod
- 1 jablko
- 2 balení balení hotového těsta na pizzu
- 50 g vanilkového cukru
Příprava
Nugát, bílou čokoládu a jádra vlašských ořechů posekejte na hrubo a společně se smetanou dejte do hliníkové misky. Nechte pomalu rozpustit na kraji grilu a všechno dobře promíchejte. Oloupejte banány a nakrájejte je na plátky. Jahody omyjte, nechte okapat na kuchyňském papíru, očistěte je a nakrájejte na plátky. Jablko omyjte, oloupejte a dužinu nakrájejte na kostky. Obě těsta rozviňte a rozdělte na poloviny. Posypte vanilkovým cukrem. Smíchejte ovoce a rozložte na těsto. Těsto překlopte a okraje pevně přitiskněte. Předehřejte pizza kámen v grilu cca 15 minut na nepřímém, vysokém žáru. Calzone položte na pizza kámen a grilujte z obou stran do zlatohněda. Hotové upečené calzone sundejte z pizza kamene a servírujte s ořechovo-čokoládovou omáčkou.