Sladké Calzone

GRILOVÁNÍ RECEPTY Sladké Calzone

Informace receptu

  • Čas na přípravu: 25 minut
  • Doba grilování: 40 minut
  • Náročnost: středně obtížné
  • Pomůcky: Pizza kámen
  • Grilovací metoda: přímé/nepřímé grilování

 

Přísady pro 4 osoby

  • 50 g nugátu
  • 100 g bílé čokolády
  • 50 g loupaných vlašských ořechů
  • 100 ml smetany
  • 2 banány
  • 200 g jahod
  • 1 jablko
  • 2 balení balení hotového těsta na pizzu
  • 50 g vanilkového cukru

 

Příprava

Nugát, bílou čokoládu a jádra vlašských ořechů posekejte na hrubo a společně se smetanou dejte do hliníkové misky. Nechte pomalu rozpustit na kraji grilu a všechno dobře promíchejte. Oloupejte banány a nakrájejte je na plátky. Jahody omyjte, nechte okapat na kuchyňském papíru, očistěte je a nakrájejte na plátky. Jablko omyjte, oloupejte a dužinu nakrájejte na kostky. Obě těsta rozviňte a rozdělte na poloviny. Posypte vanilkovým cukrem. Smíchejte ovoce a rozložte na těsto. Těsto překlopte a okraje pevně přitiskněte. Předehřejte pizza kámen v grilu cca 15 minut na nepřímém, vysokém žáru. Calzone položte na pizza kámen a grilujte z obou stran do zlatohněda. Hotové upečené calzone sundejte z pizza kamene a servírujte s ořechovo-čokoládovou omáčkou.