Kuře na česneku s rozmarýnem a citrónem
Informace o receptu
- Čas na přípravu: 20 minut
- Doba Grilování: 55 minut
- Náročnost: středně obtížné
- Grilovací metoda: nepřímé grilování
- Dodatečné informace: marinujte 30 minut až 120 minut
Přísady pro 4 osoby
- 4 ks kuřecích stehen (odstraňte přebytečný tuk a kůži)
- 2 lžíce olivového oleje
- 4 lžičky jemně nasekaného rozmarýnu
- 1 lžička strouhané citronové kůry
- 1 lžička čerstvě vymačkané citronové kůry
- 1 lžička jemně nasekaného česneku
- 1 lžička mořské soli
- 1/4 lžičky čerstvě namletého černého pepře
Příprava
1. Všechny přísady na marinovací pastu smíchejte v malé misce. Opatrně nazdvihněte kůži na kuřecích stehnech a potřete maso pod ní částí pasty. Poté rozetřete zbytek pasty po povrchu stehen. Kuře dejte do mísy a zakryjte. Mísu dejte do ledničky a nechte až 2 hodiny odležet.
2. Připravte gril pro přímé či nepřímé grilování při střední teplotě (175-230 °C).
3. Rošt umyjte kartáčem. Nejprve položte stehna na gril kůží dolů a grilujte přímo. Víko grilu by mělo být během grilování stále uzavřeno. Kuře nechte na grilu přibližně 10 minut, ale často je při grilování obracejte. Po deseti minutách by mělo mít kuře zlatou barvu, takže v dalším kroku je grilujte nepřímo dalších 40-50 minut. Při bodnutí do kuřete by měla odkapávat čirá masová šťáva a maso u kosti by již nemělo být růžové. Stehna sejměte z grilu a nechte stát 3-5 minut. Jídlo servírujte teplé. Ke kuřeti na česneku s rozmarýnem a citrónem se výborně hodí řecký salát s rýžovými nudlemi.