Burger z hovězího masa
Informace o receptu
- Čas na přípravu: 30 minut
- Doba grilování: 15 minut
- Náročnost: středně obtížné
- Pomůcky: lis na hamburgry Weber
- Grilovací metoda: 50/50
Přísady pro 4 osoby
- 4 hamburgerové housky
- 8 plátků křupavé slaniny
- 600g mletého hovězího masa
- 1/2 bílé cibule, nasekané najemno
- 1/2 zelené papriky, nakrájené na drobné kostičky
- 1 lžička soli
- 1 lžička čerstvě umletého černého pepře
- 4 lžíce staré dobré barbecue omáčky (Good Old BBQ Sauce) WEBER
Příprava
Slaninu ugrilujte dokřupava na přímém žáru, nechte ji okapat na papírové utěrce a poté nechte vychladnout. Vychladlé plátky slaniny nakrájejte na drobné kostičky a v míse smíchejte dohromady s mletým hovězím masem, nakrájenou cibulí a paprikou. Okořeňte uzenou solí a pepřem a důkladně prohněťte. Ze vzniklé hmoty vytvarujte 4 stejné burgery (přibl. 2 cm silné) – lze k tomu použít lis na hamburgery Weber. Burgery grilujte na přímém žáru po dobu 2 minut z každé strany. Poté je 5-8 minut grilujte na nepřímém žáru do náležitého propečení. Hamburgerové housky dle chuti krátce rozpečte na grilu, potřete je Starou dobrou barbecue omáčkou Weber a vložte do nich hotové burgery. Burger je vhodné doplnit salátem Coleslaw či rukolou.