Burger z hovězího masa

GRILOVÁNÍ RECEPTY Burger z hovězího masa

Informace o receptu

  • Čas na přípravu: 30 minut
  • Doba grilování: 15 minut
  • Náročnost: středně obtížné
  • Pomůcky: lis na hamburgry Weber
  • Grilovací metoda: 50/50

 

Přísady pro 4 osoby

  • 4 hamburgerové housky
  • 8 plátků křupavé slaniny
  • 600g mletého hovězího masa
  • 1/2 bílé cibule, nasekané najemno
  • 1/2 zelené papriky, nakrájené na drobné kostičky
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička čerstvě umletého černého pepře
  • 4 lžíce staré dobré barbecue omáčky (Good Old BBQ Sauce) WEBER

 

Příprava

Slaninu ugrilujte dokřupava na přímém žáru, nechte ji okapat na papírové utěrce a poté nechte vychladnout. Vychladlé plátky slaniny nakrájejte na drobné kostičky a v míse smíchejte dohromady s mletým hovězím masem, nakrájenou cibulí a paprikou. Okořeňte uzenou solí a pepřem a důkladně prohněťte. Ze vzniklé hmoty vytvarujte 4 stejné burgery (přibl. 2 cm silné) – lze k tomu použít lis na hamburgery Weber. Burgery grilujte na přímém žáru po dobu 2 minut z každé strany. Poté je 5-8 minut grilujte na nepřímém žáru do náležitého propečení. Hamburgerové housky dle chuti krátce rozpečte na grilu, potřete je Starou dobrou barbecue omáčkou Weber a vložte do nich hotové burgery. Burger je vhodné doplnit salátem Coleslaw či rukolou.