Kuřecí špízy z dýní
Informace o receptu
- Čas na přípravu: 1hod 30 min
- Doba grilování: 20 minut
- Náročnost: středně obtížné
- Pomůcky: Mangal set
- Grilovací metoda: přímé grilování
Přísady pro 4 osoby
- 800 g kuřecích prsních řízků
- 400 g dýně (Hokkaidó), nakrájené na kostky (délka hrany 1,5 cm)
- 1 konzerva kokosového mléka
- 300ml sladké chilli omáčky
- 1 lžíce červené kari pasty
- 2 limetky (šťáva a kůra)20 ml sojové omáčky
Příprava
Kuřecí prsní řízky nakrájejte na velké kostky (o délce hrany 3 cm). Smíchejte všechny přísady na marinádu a maso nechejte 2–3 hodiny marinovat v ledničce. Gril předehřejte pro přímé grilování při vysoké teplotě. Maso vyjměte z marinády a osušte. Na špízy střídavě napichujte kousky kuřecích prsou a dýně. Grilujte přibližně 20 minut, dokud není pokrm hotový. Nakonec potřete ohřátou (nepřevařenou) marinádou.