Ciabattová pizza

GRILOVÁNÍ RECEPTY Ciabattová pizza

Informace o receptu

  • Čas na přípravu: 10 minut
  • Doba grilovaní: 20 minut
  • Náročnost: středně obtížné
  • Pomůcky: odkapávací miska Weber
  • Grilovací metoda: přímé grilování

 

Přísady pro 4 osoby

  • 3 lžíce olivového oleje, plus trochu navíc na pokapání
  • 2 stroužky čsneku-utřené
  • trochu mořské soli
  • trochu čerstvě umletého černého pepře
  • 4 středně velká rajčata
  • 4 plátky ciabatty
  • 150 g mozzarelly, nakrájené na 4 plátky
  • 1 hrst rukoly, omyté a okapané

 

Příprava

3 polévkové lžíce olivového oleje smíchejte s česnekem, osolte a opepřete. Rajčata rozkrojte na půlky. Potřete je česnekovým olejem a položte rozkrojenou stranou nahoru na grilovací pánev (nejlépe na odkapávací misku Weber). Grilujte je po dobu přibližně 3 minut na středním žáru, až na povrchu zčernají. Vyjměte rajčata z grilovací pánve a odložte stranou. Krajíčky ciabatty potřete zbytkem česnekového oleje. Grilujte je 2 minuty na mírném žáru a jednou obraťte. Grilujte, dokud ciabatta není opečená. Opečenou ciabattu vložte do pánve a na každý krajíček položte 1 plátek mozzarelly a 2 půlky rajčete. Grilujte pod uzavřeným poklopem po dobu 2-3 minut, dokud se sýr nerozteče. Vyjměte ciabattu z grilu a ozdobte rukolou. Před podáváním na ni rozemelte trochu pepře a pokapejte ji extra panenským olivovým olejem.