Ciabattová pizza
Informace o receptu
- Čas na přípravu: 10 minut
- Doba grilovaní: 20 minut
- Náročnost: středně obtížné
- Pomůcky: odkapávací miska Weber
- Grilovací metoda: přímé grilování
Přísady pro 4 osoby
- 3 lžíce olivového oleje, plus trochu navíc na pokapání
- 2 stroužky čsneku-utřené
- trochu mořské soli
- trochu čerstvě umletého černého pepře
- 4 středně velká rajčata
- 4 plátky ciabatty
- 150 g mozzarelly, nakrájené na 4 plátky
- 1 hrst rukoly, omyté a okapané
Příprava
3 polévkové lžíce olivového oleje smíchejte s česnekem, osolte a opepřete. Rajčata rozkrojte na půlky. Potřete je česnekovým olejem a položte rozkrojenou stranou nahoru na grilovací pánev (nejlépe na odkapávací misku Weber). Grilujte je po dobu přibližně 3 minut na středním žáru, až na povrchu zčernají. Vyjměte rajčata z grilovací pánve a odložte stranou. Krajíčky ciabatty potřete zbytkem česnekového oleje. Grilujte je 2 minuty na mírném žáru a jednou obraťte. Grilujte, dokud ciabatta není opečená. Opečenou ciabattu vložte do pánve a na každý krajíček položte 1 plátek mozzarelly a 2 půlky rajčete. Grilujte pod uzavřeným poklopem po dobu 2-3 minut, dokud se sýr nerozteče. Vyjměte ciabattu z grilu a ozdobte rukolou. Před podáváním na ni rozemelte trochu pepře a pokapejte ji extra panenským olivovým olejem.