Kuřecí špízy z dýní

GRILOVÁNÍ RECEPTY Kuřecí špízy z dýní

Informace o receptu

  • Čas na přípravu: 1hod 30 min
  • Doba grilování: 20 minut
  • Náročnost: středně obtížné
  • Pomůcky: Mangal set
  • Grilovací metoda: přímé grilování

 

Přísady pro 4 osoby

  • 800 g  kuřecích prsních řízků
  • 400 g   dýně (Hokkaidó), nakrájené na kostky (délka hrany 1,5 cm)
  • 1 konzerva kokosového mléka
  • 300ml  sladké chilli omáčky
  • 1 lžíce červené kari pasty
  • 2 limetky (šťáva a kůra)20 ml sojové omáčky

 

Příprava

Kuřecí prsní řízky nakrájejte na velké kostky (o délce hrany 3 cm). Smíchejte všechny přísady na marinádu a maso nechejte 2–3 hodiny marinovat v ledničce. Gril předehřejte pro přímé grilování při vysoké teplotě. Maso vyjměte z marinády a osušte. Na špízy střídavě napichujte kousky kuřecích prsou a dýně. Grilujte přibližně 20 minut, dokud není pokrm hotový. Nakonec potřete ohřátou (nepřevařenou) marinádou.